Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Διεθνές Σεμινάριο Όμποε Κέρκυρας

To Διεθνές Σεμινάριο Όμποε της Κέρκυρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και διδάσκουν ο γνωστός καθηγητής στα πανεπιστήμια Ζυρίχης και Καρλσρούης Thomas Indermühle και ο Σπύρος Κοντός. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου (περίπου 15-20 άτομα) είναι σπουδαστές ανώτατων μουσικών ακαδημιών και πανεπιστημίων και προέρχονται από διάφορες χώρες (Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία, Κροατία, Γαλλία, Ισραήλ, Τουρκία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Κύπρο, Ελλάδα κα). Το καλλιτεχνικό επίπεδο κάθε χρόνο είναι υψηλό και το σεμινάριο χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

Στην ιστοσελίδα εδώ  μπορεί κανείς να βρει φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις χρονιές και να ενημερωθεί κατάλληλα για την διοργάνωση. Επίσης μέσω Facebook στην παρακάτω σελίδα μπορεί να κρατήσει πιο στενή επαφή με την επικαιρότητα της διοργάνωσης εδώ 

Η διοργάνωση του σεμιναρίου γίνεται με την στήριξη και ουσιαστική συμμετοχή των τοπικών φορέων. Η Φιλαρμονική Καποδίστριας με αρχιμουσικό τον κ. Μιχάλη Μιχαλόπουλο και την στήριξη του ΔΣ φιλοξενεί από το 2014 την διεξαγωγή των μαθημάτων στις κτιριακές της εγκαταστάσεις. Αυτή η συνεργασία στα προηγούμενα χρόνια υπήρχε επίσης με την Φιλαρμονική Μάντζαρος και τον αρχιμουσικό Σπύρο Δολιανίτη. Είναι ιδιαίτερης σημασίας αυτή η συνεργασία διότι οι μαθητές, που κατά πλειοψηφία προέρχονται από το εξωτερικό, έχουν την άνεση να δουλέψουν σε συνθήκες ποιότητας και την ευκαιρία να αντιληφθούν την μεγάλη μουσική παράδοση της Κέρκυρας, φιλοξενούμενοι σε έναν χώρο αφιερωμένο στην μουσική εκπαίδευση, με διαχρονική προσφορά στην τοπική κοινωνία. Επίσης το σεμινάριο κάθε χρόνο πραγματοποιεί μια – δυο συναυλίες σε συνεργασίες με τοπικούς φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Κερκυραίων, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και την 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κατά περίπτωση.  


Άλλες σελίδες για τον Spyros Kontos




Για όσους ενδιαφέρονται να βρουν πληροφορίες και νέα μου στα αγγλικά, υπάρχει μια νέα σελίδα με πλούσιο υλικό και τακτική ενημέρωση. Ακολουθήστε παρακαλώ τον παρακάτω σύνδεσμο.


spyroskontos (english speaking version)

Προσωπική σελίδα στο Facebook


Επίσης άλλοι σύνδεσμοι που έχουν νέα για τις δραστηριότητές μου

Διεθνές Σεμινάριο Όμποε της Κέρκυρας 

International Oboe Course και στο Facebook






Ετικέτες